Heb jij iets te vertellen?

Heb jij iets te vertellen?

De uitdrukking ‘Ieder huisje heeft zijn kruisje’ is natuurlijk absoluut waar. We krijgen allemaal wel eens te maken met problemen en verlies, op wat voor manier dan ook. ‘What doesn’t kill you makes you stronger’ is een uitdrukking die ook wel een waarheid in zich heeft, maar niet iedereen heeft een traumatische jeugd of de ene uitdaging na de andere om ‘sterker’ van te worden.

Soms heeft een ervaring in ons leven zoveel impact op ons dat we er wel een boek over zouden kunnen schrijven. Of dat nu een dramatische ervaring is of juist een positieve ervaring, bijvoorbeeld een wereldreis of de positieve kant van werken met demente ouderen… Misschien wil je die ervaring delen maar heb je geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wie ben ik?

Mijn naam is Renate en ik ben kunstenares en schrijfster. Ik heb meerdere boeken geschreven, maar ik heb ook een boek geschreven na een bijzonder dramatische periode in mijn leven. Dit boek heet ‘Cheers, het isolement doorbroken‘. Ik heb hier eerder al een blog over geschreven in de Cirkel van Compassie, een Nederlandse website. Als je deze blog wilt lezen kan dat hier, de blog heet: ‘Als er niet over wordt gesproken bestaat het niet’.

Kan ik je helpen?

Echter, vandaag wil ik je graag uitnodigen om eens na te denken of jij jouw verhaal op papier zou willen zetten. Ik kan je daar zeker bij helpen. Om te beginnen kunnen we via een Skype of Whatsapp consult bespreken wat jouw onderwerp is – dit kan ook gewoon een biografie zijn natuurlijk – en ik zal je dan tips geven over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Misschien wil je alleen maar schrijven voor jezelf, of voor je nageslacht, maar mogelijk heb je ook iets te vertellen wat anderen, die in dezelfde situatie zitten, zou kunnen helpen en wil je dit graag in een boek verwerken.

Als je een consult met me wilt kan dit dus via Whatsap of Skype. De eerste 10 minuten zijn gratis zodat we kunnen bespreken of ik iets voor je kan betekenen. Wil je graag een uitgebreider consult dan reken ik 30 euro per uur met een minimum van een half uur. Stuur me even een berichtje via email met jouw Whatsapp gegevens – renate@renatevannijen.com – dan neem ik contact met je op en stuur ik je ook mijn Skype en Whatsapp gegevens.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik kan je begeleiden bij het schrijven van je boek. Hiervoor zal ik je eerst interviewen om een idee te krijgen van wie jij bent en waar het over gaat. Ik zal je dan helpen met tips en advies en, als je dit prettig vindt, dan lees ik ieder hoofdstuk door nadat je de eerste versie van dat hoofdstuk hebt geschreven en geef je dan positieve feedback met suggesties.

Als je zelf echt niet kunt of wilt schrijven is het ook mogelijk om mij opdracht te geven om jouw boek te schrijven. Ik ga je dan interviewen via Skype of Whatsapp (zo vaak als nodig is) en stuur je dan jouw boek in hoofdstukken door. Iedere tekst moet altijd worden geëdit en proefgelezen. Wat ik zelf voor mijn boeken heb gedaan is mijn teksten door meerdere mensen laten proeflezen en daarna heb ik de laatste versie zelf nog een keertje doorgelezen zodat het geen tikfoutjes en grammaticale foutjes meer bevat. Dit is natuurlijk wel belangrijk. Ik schrijf jouw boek in een makkelijk leesbare schrijfstijl. Als jij tevreden bent met je tekst is het belangrijk om de tekst door een andere persoon te laten editen, natuurlijk wel een persoon die op jouw golflengte zit en niet iemand die iedere zin volledig wil omgooien.

Je boek is al klaar maar nog niet uitgegeven?

Is jouw boek al geschreven, maar weet je niet hoe je nu verder moet? Veel schrijvers kiezen er tegenwoordig voor om een boek zelf uit te geven. Daar zijn meerdere platforms voor, maar vaak verlies je dan wel de rechten van je boek. Ik heb voor mijn boeken samengewerkt met Ferry Verhoeve van Musictrades.nl. Mijn boeken zijn nu ook online in Amazon over de hele wereld, en mijn Nederlandse boeken in Bol.com te koop. Via deze link vind je meer informatie over je boek uitgeven via Ferry Verhoeve.

Renate van Nijen

renate@renatevannijen.com

www.renatevannijen.com

Je kunt me ook volgen op Facebook. RenartsWorld

Sign up for my newsletter
Get the latest content first.
We respect your privacy.