Cheers, het isolement doorbroken

 

Behalve mijn passie voor schilderen en keramiek heb ik altijd graag geschreven. Ik vind het heerlijk om mensen en situaties te observeren en ik zie de grappige kant van het leven overal om me heen. Ik verwoord mijn gedachten graag in korte, waargebeurde en fictieve verhalen.
Ik schrijf voornamelijk in het Engels maar ik heb ook twee van mijn boeken naar het Nederlands vertaald. Ook schrijf ik graag korte verhalen. Een aantal van mijn korte verhalen zijn gepubliceerd in verschillende bladen, zowel online als gedrukt. In dit artikel wil ik het graag hebben over mijn boek ‘Cheers’. Dit boek heb ik oorspronkelijk in het Engels geschreven (‘Cheers’– The hidden voices of alcoholism’), maar het is ook vertaald naar het Nederlands en te koop via Bol.com. Het is een boek met de waargebeurde verhalen van mensen die leven met een alcoholist of met alcoholisme.  Het gaat vooral over het isolement en de uitdagingen die mensen die leven met een alcoholist of alcoholisme ondervinden. Ik heb zelf de complexiteit van het leven met een alcoholistische partner ervaren. Het feit dat mensen vaak hun situatie proberen geheim te houden in onze moderne maatschappij en het feit dat alcoholisme in het algemeen iets is wat niet wordt gezien als een groot probleem, plus de veroordelende opmerkingen van familie, vrienden en kennissen hebben me doen besluiten om ‘Cheers’ te schrijven.

Voor mijn boek heb ik partners, kinderen, vrienden en andere familieleden van alcoholisten geïnterviewd, maar ook verslaafdenzorg medewerkers en alcoholisten zelf. Hun ervaringen heb ik verwoord op een open en eerlijke manier, maar ook anoniem, in prettig leesbare korte verhalen. Ik beschrijf mijn eigen verhaal en deze persoonlijke verhalen van onmacht, pijn, maar ook van hoop en een uitweg. Mijn boek helpt om mensen een beter inzicht te geven in het groeiende probleem van alcoholmisbruik en hen die er mee te maken krijgen kunnen worden geholpen om een manier te vinden om er mee om te gaan of een uitweg te vinden.

Hier beneden kun je de informatie op de achterkant van het boek lezen. Voor meer informatie over Cheers verwijs ik je graag naar het volgende artikel, Cheers een boek met een boodschap  hier kun je ook een flyer in het Nederlands downloaden.

Ben je geïnteresseerd om de kant van een alcoholist te begrijpen, lees dan ‘Dagboek van een alcoholist’.

Ik heb ook een aantal artikelen geschreven over ‘Alcoholisme‘.

 

Cheer back Nederlands
Geschreven met compassie geeft ‘Cheers’ bovendien informatie over de ‘ziekte’ zelf – hoe kan ik het herkennen- en verschillende hulpinstanties voor mensen die direct of indirect de gevolgen van alcoholisme ondervinden. ‘Cheers’ is ook verkrijgbaar in het Duits en in het Spaans.

Je kunt Cheers kopen via Bol.com of Amazon.

 

Sign up for my newsletter
Get the latest content first.
We respect your privacy.